Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

ΛΗΜΝΟΣ - #SUMMERDREAM14

Η Λήμνος βρίσκεται στο κέντρο του βόρειου αιγαίου και είναι το 8ο σε μέγεθος νησί της Ελλάδος.
Πέτρινα
Είναι ένα εντυπωσιακό ηφαιστειογενές νησί , με χρυσές , αμμώδεις , απομονωμένες ή και κοσμικές οργανωμένες παραλίες .H πανίδα του πλούσια , καθώς η μορφολογία του νησιού και το κλίμα , ευνοούν την παρουσία σπάνιων ειδών όπως η πέρδικα της Λήμνου Alectoris chukar αλλά και άλλα ενδημικά πουλιά όπως τα πανέμορφα flamingos και φυσικά άφθονο ψάρι , που αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του ψαρέματος .Τα τοπικά προϊόντα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει πολλά : διάφορες ποικιλίες φημισμένων κρασιών , τυριά , μέλι και φυσικά άφθονο ψάρι …
Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες , μπορεί να επισκεφτεί κανείς  το μαγευτικό βυζαντινό κάστρο στο λιμάνι της Μύρινας , που χρονολογείται περί το 1186 και αξίζει κανείς να το γυρίσει ανακαλύπτοντας υπόγειες στοές , ναούς και ίσως κάποιο από τα άγρια ελάφια που συναντώνται εκεί...
ΠέτριναΣτην περιοχή Παραδείσι  απολιθώματα μεγάλης επιστημονικής αξίας , τροπικών και υποτροπικών φυτών αποτελούν το απολιθωμένο δάσος του νησιού.
Μια βόλτα  στην Πολιόχνη συνίσταται , καθώς κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού γνώρισε τόσο μεγάλη άνθηση, ώστε να θεωρείται σήμερα η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης με πρώιμη μορφή κοινωνικής και αστικής οργάνωσης.
Το ιερό των Καβείρων βρίσκεται στα βόρεια του νησιού απέναντι από την Σαμοθράκη , όπου και βρίσκεται το δεύτερο ιερό λατρείας τους στην Ελλάδα. Οι τελετές της  θρησκείας των Καβείρων -που συναντάται μόνο σε αυτά τα δύο νησιά- γινόντουσαν με άκρα μυστικότητα , γι’αυτό και το μόνο που είναι γνωστό , είναι ότι οι ιερείς , οι κάβειροι , με «θαυματουργικό» τρόπο κατά τη διάρκεια των τελετών , γονιμοποιούσαν τις άτεκνες γυναίκες. Τα Καβείρια είναι ένας πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος και στην παραλία ακόμη και σήμερα βλέπει κανείς άφθονα σπασμένα τμήματα αγγείων και άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων.
Στα Θέρμα βρίσκονται οι θερμές ιαματικές πηγές που βρίσκονται κοντά στο χωριό Κορνός Λήμνου και το νερό τους συνιστάται τόσο για λουτροθεραπεία (αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, σπονδυλαρθρίτιδα) όσο και για ποσιμοθεραπεία (νεφρολιθιάσεις, χολολιθιάσεις).
Όσο για την διασκέδαση , υπάρχουν αρκετά bar , café αλλά και club που γεμίζουν τις νύχτες των επισκεπτών του νησιού. Και βέβαια αμέτρητα ταβερνάκια για να γευτεί κανείς τοπικές σπεσιαλιτέ και φρέσκο ψάρι.
Στο νησί μπορεί κανείς να ταξιδέψει με αεροπλάνο ή με καράβι από το λιμάνι του Πειραιά , του Λαυρίου , της Θεσσαλονίκης , της Καβάλας και της Κύμης Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου