Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ - ΜΕΡΟΣ 5 ΑΠΟ 7

 

ΤΗΓΑΝΗΤΟ

Για το τηγάνισμα είναι καλύτερα να προτιμάτε μικρά ψάρια, φιλέτα ή μικρά κομμάτια, τα οποία βυθίζετε στο τηγάνι σε μικρές ποσότητες κάθε φορά. Εξάλλου, το τηγάνισμα είναι πιο ελαφρύ αν το ψάρι καλύπτεται εντελώς από λάδι. Πριν όμως πρέπει να το προστατεύσετε με αλεύρωμα. Σας παρουσιάζουμε τους πιο απλούς τρόπους.
Με άσπρο αλεύρι ή με καλαμποκάλευρο: Περνάτε το ψάρι σε ένα από τα δύο είδη αλευριού, καλύπτοντας το με ομοιόμορφο τρόπο.
Με αυγό χτυπημένο και φρυγανιά: Περνάτε το ψάρι πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
Με μπίρα και αλεύρι: Περνάτε το ψάρι πρώτα μέσα στην μπίρα και μετά στο αλεύρι.
Με κουρκούτι: Ανακατεύετε 125 γρ. αλεύρι με 200 γρ. νερό, προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και λίγο αλάτι. Ύστερα από μισή ώρα ξεκούρασης, ενσωματώνετε ένα ασπράδι, το οποίο έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα και στη συνέχεια βουτάτε κάθε φορά από ένα κομμάτι ψαριού μέσα στο χυλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου