Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ - ΜΕΡΟΣ 4 ΑΠΟ 7

 

ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

Είναι μια τεχνική μαγειρέματος σύμφωνα με την οποία το ψάρι (σαργός, σολομός, τσιπούρα, πέστροφα), αλλά και το κρέας (ροστ μπιφ) ή και το κοτόπουλο, καλύπτονται με άφθονο χοντρό αλάτι, το οποίο, όταν ψήνεται, μετατρέπεται σε κρούστα. Αυτή την κρούστα την αφαιρείτε αμέσως μετά το ψήσιμο. Τοποθετείτε ολόκληρο το ψάρι, βάρους όχι λιγότερο από 1 κιλό, το οποίο δεν έχετε απολεπίσει, αλλά του έχετε αφαιρέσει τα πτερύγια και τα εντόσθια, μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πάνω σε μια στρώση από αλάτι πάχους 1-2 εκ., και το καλύπτετε εξ ολοκλήρου με αλάτι, το οποίο ραντίζετε με λίγο νερό. Ψήνετε σε φούρνο στους 220ο C, υπολογίζοντας 30' ανά κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου