Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΟΤΟ ΣΕ ΓΡΑΝΙΤΑ

 

Η θερμοκρασία ανέβηκε, τα μπαλκόνια καθαρίστηκαν, τα καρεκλάκια γέμισαν μαξιλάρια και τα γιασεμιά άρχισαν να μοιράζουν το μεθυστικό τους άρωμα. Τι θα λέγατε για ένα μικρό πάρτι με πολύχρωμες δροσιστικές γρανίτες; 


Γρανίτα Campari
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/2 κούπας campari
  1. Σε ένα κατσαρολάκια βάλτε τη ζάχαρη και το νερό και φέρτε τα σε βρασμό για να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  2. Βράστε το σιρόπι για περίπου 4 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάστε το από τη φωτιά.
  3. Αφήστε το να κρυώσει
  4. Αναμίξτε τους χυμούς με το campari και προσθέστε 1 φλιτζάνι από το κρύο σιρόπι.
  5. Ανακατέψτε το μίγμα και ρίξτε το σε καλούπια για παγωτό ξυλάκι.
  6. Βάλτε το στην κατάψυξη και αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα.

Γρανίτα mojito
  • 1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1/3 φλιτζανιού λευκό ρούμι
  1. Αναμίξτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα Blender μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  2. Ξαφρίστε το μίγμα και ρίξτε το μέσα σε καλούπια παγωτού.
  3. Αφού καταψύξετε το μίγμα για 1 ώρα σφηνώστε τα ξυλάκια του παγωτού στο κάτω μέρος.
  4. Αφήστε για μια νύχτα το μίγμα στην κατάψυξη.
Μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακές τις γρανίτες σας βάζοντας μέσα στα καλούπια φύλλα από μέντα, φραγκοστάφυλλα, κλαδάκια δεντρολίβανου και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου