Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Οι ομοιότητες είναι εκπληκτικές. Μετά το Γκρέιτ Όιστερ Μέι και τη Βοϊδοκοιλιά, τώρα έρχεται το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ με τις νησίδες Δύο Αδέλφια στις Οινούσσες.

 

Το Γρέιτ Μπάριερ Ριφ βρίσκεται Βορειοανατολικά της Αυστραλίας και αποτελεί το μεγαλύτερο σύστημα υφάλων στο κόσμο. Μία ομολογουμένως ονειρεμένη τοποθεσία που δεν έχει ανάγκη να κλέψει το παραμικρό από κανένα μέρος του πλανήτη. Χιλιάδες κόσμος το επισκέπτεται κάθε χρόνο για καταδύσεις, ιστιοπλοΐα ή απλώς για να  κάνουν τα μπάνια τους.  

 

Οι Οινούσσες από την άλλη μεριά είναι ένα σύμπλεγμα νησιών – βραχονησίδων απέναντι από τη Μεθώνη. Το σύμπλεγμα αποτελείται από τα νησιά Σαπιέντζα, Σχίζα, Αγία Μαρίνα (Μαριανή) και τις βραχονησίδες Δύο Αδέλφια. Το σημείο αυτό μάλιστα είναι το βαθύτερο μέρος της Μεσογείου, το περίφημο «φρέαρ των Οινουσσών», όπου γίνονται πρωτοποριακές έρευνες από ελληνικά και ξένα ερευνητικά κέντρα, για το παρελθόν του σύμπαντος.

 

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν έχετε χρόνο για να τρέχετε μέχρι την Αυστραλία, κάντε μια βόλτα μέχρι τη Μεσσηνία, σχεδόν το ίδιο κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου