Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΑΗ Ηρακλειά ανήκει στις Μικρές Κυκλάδες και βρίσκεται 18 ναυτικά μίλια από τη χώρα της Νάξου (1 ώρα απόσταση με το πλοίο). Έχει εμβαδόν 18,078 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Υπάρχουν 2 οικισμοί: ο Aγιος Γεώργιος όπου βρίσκεται και το λιμάνι και η χώρα του νησιού, η Παναγιά. Οι 2 οικισμοί ενώνονται με ασφαλτόδρομο μήκους 4 χιλιομέτρων. Η Ηρακλειά έχει 115 κατοίκους. 

Στην Ηρακλειά θα βρείτε παραλίες με ρηχά και πεντακάθαρα νερά. Αμμώδεις: Λιβάδι, Aγιος Γεώργιος, Βορεινή Σπηλιά, Αλημιά. Με βότσαλο: Καρβουνόλακκος και Αμούδι του Μέριχα Τις παραλίες που δεν είναι προσιτές μπορεί να τις επισκεφθεί κανείς με καϊκια ή με το ταχύπλοο ''Aνεμος'' που πραγματοποιούν καθημερινές εκδρομές τόσο σε παραλίες του νησιού όσο και σε παραλίες γειτονικών νησιών που απέχουν ελάχιστα λεπτά. Όσοι έχουν επισκεφθεί τις παραλίες της Ηρακλειάς τις χαρακτηρίζουν ''ήμερες'' γιατί γύρω από το νησί βρίσκονται τα μεγάλα Κυκλαδίτικα νησιά, τα οποία λειτουργούν ως ''κυματοθραύστες'' με αποτέλεσμα να μη φτάνουν πολλά μποφόρ στα νερά των ακτών της.


Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στην Ηρακλειά:
 
Η Ηρακλειά προσφέρει ήσυχες διακοπές και είναι ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε μακριά από το άγχος, το μποτιλιάρισμα και το καυσαέριο των πόλεων.
- Δεν υπάρχουν τράπεζες,   εξυπηρετούμαστε από τη Νάξο. Λειτουργεί όμως ΑΤΜ.
- Δεν υπάρχει βενζινάδικο.
- Δεν υπάρχει κάμπινγκ.
- Δεν υπάρχουν αρχές εκτός από τον   Κοινοτάρχη.
- Δεν υπάρχουν λεωφορεία ή ταξί.
- Yπάρχει πουλμανάκι για διευκόλυνση της μεταφοράς πολιτών από τον Αγ. Γεώργιο προς Παναγία και παραλία Τουρκοπηγάδου.
- Υπάρχει ένα ιατρείο και ένα ιατρικό   εξεταστήριο με έναν γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου