Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

ΤΖΙΑ

 

Η Κέα ή Τζιά θεωρείται η πύλη των Κυκλάδων. Η Κέα είναι το πιο κοντινό νησί στην Αττική απέχοντας μόνο μια ώρα από το Λαύριο με το οποίο συνδέετε με καθημερινά δρομολόγια.

Φτάνοντας στο λιμάνι συναντάμε τον πρώτο τουριστικό πόλο έλξης του νησιού,την Κορησσία όπου βρίσκουμε διάφορα μαγαζιά ντόπιων και τουριστικά καταστήματα. Η παραλία της Κορησσίας προσφέρεται για μια γρήγορη βουτιά στα καθαρά νερά της λίγο πριν την αναχώρηση από το λιμάνι ή με την άφιξή σας.
2,5 km έξω από την Κορησσία βρίσκουμε το γραφικό ψαροχώρι με την ονομασία Βουρκάρη όπου αγκυροβολούν σκάφη αναψυχής και εκεί μπορείς να απολαύσεις τον καφέ και το φαγητό σου ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Εδώ συχνά κάνουν στάση οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες που διεξάγονται κάθε καλοκαίρι.
Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η λεγόμενη Ιουλίδα ή χώρα μόλις 5,5 κμ από το λιμάνι της Κορησσίας. Αφήνοντας το αυτοκίνητο σου στο parking μπορείς να περιηγηθείς στα πανέμορφα σοκάκια και να κάνεις στάση για καφέ ή φαγητό στα μικρά μαγαζάκια της χώρας. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς τη συνοικία Κατωχωρίου συναντάμε την πλατεία της χώρας όπου μπορούμε να θαυμάσουμε το Δημαρχείο το οποίο είναι έργο του Ερνέστου Τσίλερ ο οποίος έχει σχεδιάσει και το “Δημοτικό” της Ιουλίδας το οποίο βρίσκεται στην φάση της συντήρησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου