Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΑ ΑΝΗΘΟΥ

 


Συστατικά:
2 κιλά μύδια
3 μεγάλες πατάτες
4 κρεμμύδια
100γρ. μαγιονέζα
100γρ. γιαούρτι
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι ,πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξύστε τα με ένα μαχαιράκι κάτω από τρεχούμενο νερό και τραβήξτε τη βύσσο. Βάλτε σε δυνατή φωτιά μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με τα μύδια, σκεπάστε την και αφήστε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίξουν πετάξτε τα. Βγάλτε τα μύδια, αφήστε τα  λίγο να κρυώσουν και φιλτράρετε το ζουμί τους. Κρατήστε το στην άκρη μαζί με τα μύδια.

Πλύνετε τις πατάτες και βράστε σε αλατισμένο νερό, αφού βράσουν τις κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε και το κρεμμύδι σε ροδέλες και το βάζουμε σε ένα μπολάκι με νερό στο ψυγείο. Μετά από λίγη ώρα στραγγίζουμε το κρεμμύδι από τα νερά σε απορροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, 2 κουταλιές από το ζουμί των μυδιών και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα μύδια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου