Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΑΦΡΙΚΗΣ


Ζει σε μεγάλες αποικίες. Φωλιάζει σε τρύπες στο έδαφος ή κάτω από βράχια όπου εναποθέτει έως 2 αυγά. Τα αυγά και οι νεοσσοί είναι ευάλωτα στην ξηρά και στη θάλασσα από θηρευτές όπως τσακάλια, γλάρους, ιερές ίβεις, φώκιες και καρχαρίες.

Απειλείται, καθώς ο πληθυσμός τους μειώνεται συνεχώς από το 1960 εξαιτίας της υπεραλίευσης και από διαρροές ακατέργαστου πετρελαίου.

Από 1.000.000 ζευγάρια στις αρχές του 20ου αιώνα, ο σημερινός πληθυσμός τους εκτιμάται στα 52.000 πουλιά.

Είναι προστατευόμενο είδος και πλέον αναπαράγεται επιτυχώς σε ζωολογικά πάρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου