Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ


Υλικά για 4 μερίδες 

4 πλοκάμια χταποδιού βρασμένα 
300 γρ. βρασμένη φακή 
3 ραπανάκια 
100 γρ. κίτρινα ντοματίνια 
1 ματσάκι σγουρή σαλάτα 
αρωματικά βότανα (μαϊντανό, θυμάρι, βασιλικό) 
2 φέτες ψωμί του τοστ 
ελαιόλαδο 
λεμόνι 
αλάτι και πιπέρι 
λάδι αρωματισμένο με γλυκιά πιπεριά. (*).

Εκτέλεση
  • Ψήνουμε το ψωμί στο φούρνο, το ανακατεύουμε με τα αρωματικά βότανα και το περνάμε απόκόσκινο. Κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού σε ροδέλες όχι πολύ λεπτές, αφού πρώτααφαιρέσουμε το δέρμα και τις βεντούζες και τις καλύπτουμε με τα τρίμματα των αρωματικώνβοτάνων και του ψωμιού. Αρωματίζουμε τις φακές με λάδι, λεμόνι και λίγο τρίμμα αρωματικώνβοτάνων. 
  • Κόβουμε τα ραπανάκια σε φέτες και τα κίτρινα ντοματίνια σε σκελίδες. Τοποθετούμε τις φακές στοπιάτο, προσθέτουμε το χταπόδι, τις φετούλες του ραπανιού, τις σκελίδες από τα ντοματίνια, ταφύλλα της σαλάτας και τα αρωματίζουμε όλα με λίγο ελαιόλαδο αρωματισμένο με γλυκιά πιπεριά.Διακοσμούμε με τις βεντούζες του χταποδιού.

(*) Λάδι από γλυκιά πιπεριά 
Χρησιμοποιούμε 100 γρ ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι μπούκοβο γλυκό: ομογενοποιούμε τα δύο υλικά και τα αφήνουμε να «δέσουν» για δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου