Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΤΗΝΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες το πιο επικίνδυνο πτηνό στον κόσμο είναι το πανέμορφο και εντυπωσιακό Κασοβάρι. Το πτηνό έχει πολλές ομοιότητες με τη στρουθοκάμηλο στο σωματότυπο, αλλά είναι ιδιαίτερα δυνατό και πολύ επιθετικό, γεγονός που του έδωσε επάξια μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ.

Το Κασοβάρι (Cassowary) έχει πολύ δυνατά πόδια και ράμφος καθώς και αιχμηρά νύχια ενω είναι ιδιαίτερα επιθετικό με τους ανθρώπους, γι' αυτό σε περίπτωση που βρεθείτε κοντά του η μόνη λύση που σας σώζει είναι να ξαπλώσετε στο έδαφος μένοντας ακίνητοι και να ευχηθείτε να σας προσπεράσει αναίμακτα.

Σε καμία περίπτωση μη σκεφτείτε να τρέξετε, γιατί το Κασοβάρι θα σας φτάσει πολύ γρήγορα, αφού μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ενω ούτε το νερό δε σας γλυτώνει, γιατί το συγκεκριμένο πτηνό τυγχάνει να είναι και άριστος κολυμβητής! Άλλωστε δεν φέρει άδικα τα παρατσούκλια «Καρχαρίας της ξηράς» ή «Νίνζα των πτηνών».

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την ομορφιά του πτηνού αλλά και τα «φονικά όπλα» που του χάρισε η Μητέρα Φύση, ενω στο βίντεο μπορείτε να το δείτε σε δράση να επιτίθεται σε έναν υπεύθυνο του ζωολογικού κήπου που το φιλοξενεί.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου