Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

EXTRA ΣΤΗΛΗ!! ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ


Θα χρειαστείτε:
    * Χοντρό σύρμα
    * Κλαδιά έλατου, πεύκου ή κυπαρισσιού
    * Κουκουνάρια, ρόδια, καρύδια και πορτοκάλια
    * Μικρές μπάλες και στολίδια

Την περίοδο των Γιορτών, πωλούνται χιλιάδες διαφορετικά είδη στεφανιών, τεχνητών στην πλειοψηφία τους, για όλα τα γούστα.
Τίποτα, όμως, όσο όμορφο κι αν είναι, δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα αντικείμενο, που έχουμε φτιάξει μόνοι μας και μάλιστα από φυσικά υλικά.
Με τη βοήθεια της καλής και εορταστικής μας διάθεσης, μπορούμε κι εμείς να κατασκευάσουμε το δικό μας στεφάνι, βάζοντας το προσωπικό μας γούστο.
Αν το σπίτι σας είναι στην εξοχή, μπορείτε να κόψετε κλαδιά από πεύκο και να φτιάξετε εύκολα το δικό σας στεφάνι, (όπως ακριβώς το μαγιάτικο), δένοντας μάλιστα και κουκουνάρια, τις οποίες πρώτα μπορείτε να βάψετε με ασημόσκονη ή χρυσόσκονη. 
Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε κλαδιά έλατου, από τις υπαίθριες αγορές, όπου πωλούνται ολόκληρα δέντρα.
Για να φτιάξετε το στεφάνι σας, εκτός από τα κλαδιά, θα χρειαστεί να διαλέξετε και με τι είδους στολίδια ή καρπούς θα το διακοσμήσετε. Συνήθως, τα στεφάνια έχουν πάνω τους κουκουνάρια, που είναι και ευκολότερο να στερεωθούν.
Όμως, τους ταιριάζουν πολύ και τα ρόδια, τα καρύδια αλλά και οι μικρές μπάλες για το δέντρο.
Τη βάση του στεφανιού θα αποτελέσει ένας γερός στρογγυλός σκελετός από χοντρό σύρμα. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν κουβά, για να τυλίξτε γύρω του αρκετές φορές το σύρμα. Με τον τρόπο αυτό, η βάση σας θα γίνει πολύ σταθερή και ολοστρόγγυλη.
Στη συνέχεια, δέστε γύρω από το σύρμα μερικά κομμάτια λεπτότερου σύρματος, που θα εξέχουν, προκειμένου μετά να μπορέσετε να στερεώσετε πάνω τους τα ρόδια και τα κουκουνάρια. Μετά, αρχίστε να περνάτε στο σύρμα τα κλαδιά και, αν χρειαστεί, στερεώστε τα με πράσινο λεπτό σύρμα, που χρησιμοποιούμε για να στερεώνουμε τα φυτά, που έχουμε στο μπαλκόνι.
Όταν τελειώσετε, εντοπίστε το λεπτό σύρμα, που εξέχει, και δέστε εκεί τα κουκουνάρια, τις μπάλες και ό,τι άλλο θέλετε. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και έναν εντυπωσιακό φιόγκο, που θα του δώσει ακόμη πιο χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα.
Το στεφάνι σας είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου