Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΑΒΓΩΝ

 perierga.gr - Ο απόκοσμος "κήπος των αβγών"!
Ο περίφημος «Bisti Egg Garden» αποτελεί εδώ και χρόνια την «ατραξιόν» στο Νέο Μεξικό, καθώς συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που έρχεται εδώ προκειμένου να θαυμάσει ένα από τα εντυπωσιακότερα γεωλογικά «θαύματα» που υπάρχουν στον πλανήτη.

Γιατί μπορεί το Grand Canyon να εκπλήσσει με το μέγεθός του, όμως αυτός ο μικρός σχετικά «κήπος» έχει πολλά να πει και να δείξει μέσα σε λίγες μόνο… εικόνες! Μια περιοχή με ασυνήθιστους σχηματισμούς πετρωμάτων από σχιστόλιθο που παραπέμπουν σε αβγά δεν μπορεί παρά να θεωρείται το λιγότερο αινιγματική και μυστηριώδης, ακόμη και… εξωγήινη!

Και αυτό ακριβώς είναι που χαρακτηρίζει το «Bisti Egg Garden», που οφείλει την ονομασία του στη γλώσσα των Ναβάχο, όπου «Bis-tie» σημαίνει «μεγάλη περιοχή με πετρώματα σχιστόλιθου».

 perierga.gr - Ο απόκοσμος "κήπος των αβγών"!

Έτσι σε μία έκταση 38.305 στρεμμάτων βλέπουμε τεράστιους ογκόλιθους που μοιάζουν είτε με ραγισμένα αβγά δεινοσαύρων είτε με αβγά.. μάτια στο τηγάνι, και μάλιστα με εκπληκτικούς συνδυασμούς χρωμάτων στην επιφάνειά τους που συχνά θυμίζουν cameo.

«Ο συνδυασμός των διαφορετικών τύπων των ιζηματογενών πετρωμάτων, και μάλιστα σε ποικίλους βαθμούς σκληρότητας, αλλά και η αργή διάβρωση του βράχου με το πέρασμα των χρόνων δημιουργεί αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα», λέει ο Scott Bacon, φωτογράφος στο επάγγελμα και λάτρης της εν λόγω περιοχής.

Κι αν ένα τρομακτικό μυαλό σκεφτόταν: «πού κρύβεται το θηρίο που τα γέννησε αυτά;» η απάντηση θα μπορούσε να είναι ανάλογη: «Μια ομάδα γιγάντων άφησε το πρωινό της μέχρι να γυρίσει από το κυνήγι…»! Όσο για την επιστημονική ρήση; «Η μητέρα φύση δημιουργεί απίθανες εικόνες σε κάθε σημείο της Γης»!

 perierga.gr - Ο απόκοσμος "κήπος των αβγών"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου