Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΙΓΥΠΤΟΣ


Η Αίγυπτος έχει  ιστορία τόσο πλούσια που μέχρι σήμερα βρίσκεται θαμμένη κάτω από την χρυσοποίκιλτη έρημο ή που υψώνεται τόσο ψηλά όσο και οι πυραμίδες ή ανεβοκατεβαίνει στις έφορες κοιλάδες του Νείλου. Η  Αίγυπτος υπάρχει όσο και ο άνθρωπος στην Μεσόγειο και είναι πάντα το ίδιο εξωτική και το ίδιο προκλητική για να την ανακαλύψετε.

Η  Αίγυπτος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Μεσογειακής λεκάνης  και όσο και αν έχουν γίνει απόπειρες να αποκαλυφθούν τα μυστικά και οι ιστορίες της πάντα προκύπτει κάτι καινούργιο και κάτι μαγικό που την κάνουν ακόμα πιο όμορφη στα μάτια και τις καρδιές των επισκεπτών της.

Ο αρχαίος πολιτισμός της περιλαμβάνει μερικά από τα πιο διάσημα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς. Την Γκίζα, το σύμπλεγμα με τις επιβλητικές πυραμίδες και την αινιγματική Σφίγγα. Επίσης, στη νότια πόλη του  Λούξορ βρίσκεται ο Ναός του Καρνάκ και η πολύ πλούσια σε αρχαιολογίες Κοιλάδα των Βασιλέων. Στα βόρεια παράλια της βρίσκεται η Αλεξάνδρεια με την ελληνική επιρροή να είναι εμφανής σε κάθε της σημείο μέχρι σήμερα.

Όμως η Αίγυπτος δεν έχει μόνο παρελθόν..Με εξαιρετικές τουριστικές υποδομές, πολυτελής ξενοδοχειακές μονάδες , ενδιαφέροντα πακέτα εκδρομών, δραστηριοτήτων  και εξορμήσεων είναι μια εξωτική χώρα που δεν αφήνει τον επισκέπτη της λεπτό χωρίς να τον μαγεύει και να το κάνει μέρος μιας ιστορίας και μιας καθημερινότητας γεμάτης μυστήρια και ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου