Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ

 
Το Γεωργικό Συμβουλιο  της Taiwan ανακοίνωσε ότι έχουν εκτραφεί με επιτυχία διαγονιδιακές (μεταλλαγμένες) κιχλίδες Convict (Amatitlania nigrofasciata) και Angelfish (Pterophyllum scalare) που φθορίζουν, σε συνεργασία με την Academia sinica (Εθνική Ακαδημία έρευνας της Ταϊβάν).
Αυτό το επίτευγμα αποτελεί την κορύφωση των επί επταετίας προσπαθειών και παρουσιάζει τα μεγαλύτερα γενετικά τροποποιημένα ψάρια για ενυδρείο που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα, μετά τα Glofish ™ Danio ζέβρα (Danio rerio) και το fluorescent (φθορισμού) Medaka (Ortensia latipes).
Το τελευταία έχουν εγκριθεί για πώληση στην Ταϊβάν, ως ψάρια ενυδρείου από το 2003.

Σύμφωνα με τον Δρα Chih-Yi Chen (ο οποίος ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας από το Ινστιτούτο Κυτταρικής Βιολογίας και organismic της Academia sinica που παρήγαγε το διαγονιδιακό ψάρι), για να παράγεις διαγονιδιακές κιχλίδες απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες, λόγω των λιγότερων ελέγχων επί της ωοτοκίας της Convict κιχλίδες σε σύγκριση με το τα μικρότερα ψάρια που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως.


Οι ερευνητές έπρεπε να περιμένουν δίπλα στις δεξαμενές μέχρι τα ψάρια να γεννήσουν έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν την μικρο-έγχυση των θραυσμάτων γονιδίου (Gene fragments) στα αυγά των Convict.


Ένα μεγαλύτερο εμπόδιο που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν η παραγωγή του "Αγγελόψαρου Φθορισμού ", δεδομένου ότι διαδικασία μικρο-έγχυσης θραυσμάτων γονιδίου δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα Αγγελόψαρα.

Στην περίπτωση αυτή, ο ηλεκτρομετασχηματισμός (που κάνει την κυτταρική μεμβράνη πιο διαπερατή με την εφαρμογή ενός ηλεκτρικού πεδίου σε αυτήν), έπρεπε να πραγματοποιηθεί αντ 'αυτού.

Οι διαγονιδιακές κιχλίδες Convict έχουν πραγματικά εκτραφεί για πέντε γενιές μέχρι τώρα (δεν έχουν δοθεί ακόμα πληροφορίες σχετικά με τα Αγγελόψαρα), και η τεχνολογία έχει ήδη μεταφερθεί σε ιδιωτικές εταιρείες με σκοπό την εμπορική παραγωγή.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο ένα περίπου έτος με δοκιμές πεδίου (αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2011) για να διασφαλιστεί ότι η κιχλίδες δεν θα προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Οι κιχλίδες φθορισμού αναμένεται να χτυπήσουν την αγορά διακοσμητικών ψαριών από το 2012, με προβλεπόμενη αξία (της παραγωγής), τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου