Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 
Το νησί της Ζακύνθου είναι γνωστό για τις καθαρές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Υπάρχουν άθικτες παραλίες, παραλίες όπου μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ, απομονωμένες αλλά και πολλές άλλες ώστε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Στις περισσότερες παραλίες που βρίσκονται νότια του νησιού (όπως Γέρακα & Σεκάνια) έρχεται κάθε καλοκαίρι και γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα - Καρέτα.

Σε κάποιες παραλίες υπάρχουν καραβάκια που κάνουν δρομολόγια στη γύρω θαλάσσια περιοχή ώστε να δείτε τη χελώνα Καρέτα-Καρέτα, η πιο γνωστή από αυτές είναι η παραλία του Λαγανά. Ενώ μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Ζακύνθου είναι το Ναυάγιο,όπου θα σας μαγέψει το λευκό χρώμα της άμμου και τα γαλαζοπράσινα νερά της.
Το Τσιλιβί, το Αργάσι και ο Αλυκανάς είναι ιδανικές παραλίες για θαλάσσια σπορ και ατέλειωτη διασκέδαση. Ενώ η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι ιδανική για καταδύσεις.
Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Πολλές παραλίες της Ζακύνθου προσφέρονται για οικογένειες με μικρά παιδιά, μερικές από αυτές είναι οι Αλυκές, το Τσιλιβί και το Αργάσι. Όσο για αυτούς που προτιμούν απομονωμένες παραλίες χωρίς πολύ κόσμο, τους προτείνουμε να επισκεπτούν τις παραλίες Αμούδι, Δάφνη και Μακρύ Γιαλό. Η παραλία Ξύγκια είναι ιδανική για αυτούς που έχουν πόνους στα πόδια και αρθρίτιδα καθώς στα καθαρά νερά της περιέχεται θειάφι. Όσο για άθικτες παραλίες με φυσική ομορφιά ιδανικές είναι ο Λιμνιώνας και το Πόρτο Ρόξα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου