Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

4 ΔΡΟΣΕΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ

 Ντάκιουρι φράουλα


Υλικά για 1 ποτό

4-5 μεγάλες φρέσκιες φράουλες
1 κ.σ. χυμό από lime
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
40γρ. άσπρο ρούμι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα παγάκια

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα για μισό λεπτό περίπου. Σερβίρετε σε ένα κολονάτο ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμήστε το χείλος του με μία φράουλα και με ένα φυλλαράκι μέντας.

Μαργαρίτα

 

Υλικά για 4 ποτά

175ml (3/4 κούπας) τεκίλα
125ml(1/2 κούπα) κουαντρό ή τριπλ σεκ λικέρ
125ml (1/2 κούπα) φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ
1 και 1/2 κ.σ. ζάχαρη
2 κούπες (20-25) παγάκια

Εκτέλεση

Απλώνετε αλάτι σε ένα πιάτο. Αλείφετε με μια φέτα λεμόνι ή λάιμ το στόμιο ενός ποτηριού και το βουτάτε στο αλάτι.  Βάζετε το χυμό λεμονιού ή το λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και τα χτυπάτε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε την τεκίλα, το κουαντρό ή το τριπλ σεκ λικέρ και την μία κούπα παγάκια και ανακεινείτε καλά το σέικερ για μισό περίπου λεπτό. Μοιράζετε το κοκτέιλ στα ποτήρια και συμπληρώνετε με τα υπόλοιπα παγάκια.

 Σαγκρία


Υλικά για μία κανάτα

1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 1 πορτοκάλι σε φέτες
1 λεμόνι ή λάιμ σε φέτες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κούπα σόδα
2-3 ξυλαράκια κανέλλας κυβάκια μήλου, ροδάκινου (προεραιτικά)

Εκτέλεση

Βάζετε το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες ειδικές για σαγκρία μαζί με την κουτάλα) να μαριναριστούν. Σκεπάστε την κανάτα και αφήστε τη γύρω στις δύο ώρες στο ψυγείο ώστε να απορροφήσει το κρασί το άρωμα των φρούτων. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέστε τη σόδα και προεραιτικά τα κυβάκια μήλου και ροδάκινου. Σημείωση: Μια ακόμη πιο γρήγορη και εύκολη παραλλαγή σαγκρίας είναι το Τίντο Ντε Βεράνο (ανδαλουσιανή συνταγή): Γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο, βάλτε κόκκινο κρασί μέχρι τη μέση και συμπληρώστε με πορτοκαλάδα με ανθρακικό.

Λεμονάδα

Υλικά
για 1 κανάτα
2 κούπες χυμό λεμόνι
2 κούπες ζάχαρη φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βράζετε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε γεμίζετε το ένα τρίτο ενός ποτηριού με το μείγμα και προσθέτετε παγωμένο νερό. Μερικά φυλλαράκια δυόσμου θα προσθέσουν άρωμα στο κοκτέιλ σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου