Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ (Saranda)

Οι Άγιοι Σαράντα (αλβ. Saranda) είναι μια παραλιακή πόλη της Αλβανίας απέναντι από την Κέρκυρα.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης του Ογχησμού, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων.

ΑΞΙΟΘΕΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ένα από τα πιο όμορφα, αν όχι το πιο όμορφο τοπίο που υπάρχει στην Αλβανία είναι το Blue Eye (μπλε μάτι). Ο δρόμος από τους Αγίους Σαράντα μέχρι το Blue Eye δεν είναι πολύ καλός αλλά αξίζει τον κόπο.. Για να μπείτε μέσα στην περιοχή θα πρέπει να πληρώσετε για το αυτοκινητο σας περίπου 1,30 euro δηλαδή 200 lekë ή όπως λένε στην Αλβανία 2.000 lekë (ό,τι σας λένε εσείς θα αφαιρείται ένα μηδενικό). Η περιοχή ειναι γεμάτη με ψηλά, καταπράσινα δέντρα και αρκετά λουλούδια. Επίσης υπάρχουν μερικές γεφυρούλες που ταιριάζουν απόλυτα με το τοπίο. Εντύπωση θα σας κάνουν τα χιλιάδες μπλε έντομα και οι πολύχρωμες πεταλούδες.

Blue Eye - Saranda, Sarande 

       Άλλα αξιοθέτα είναι:
  • Το μουσείο (Sarande)
  • Ksamil Village
  • Butrinti
Οι διακοπές στους Αγίους Σαράντα είναι πολύ οικονομικές.. Για ένα 3ήμερο θα χαλάσετε 200 euro για 2 άτομα..  Στην τιμή είναι το ξενοδοχείο, η βενζίνη (στην Αλβανία εννοείται), το φαγητό σας, οι καφέδες σας και κάποιο αναμνηστικό δωράκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου