Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Κόννος
 
Ο κόλπος Κόννος βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας, στο δρόμο μεταξύ Κάβο Γκρέκο και Πρωτάρα και είναι η τελευταία παραλία, που καθορίζει τα σύνορα μεταξύ Αγίας Νάπας και Πρωτάρα. Είναι μια από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού καλά προστατευμένη από ανέμους και φυσικά σχεδόν χωρίς καθόλου κύμα. Έχει 200 μέτρα μήκος και 35 μέτρα πλάτος και είναι καλυμμένη με χρυσή και λεπτή άμμο. Υπάρχουν θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση καθώς και εστιατόρια και περίπτερα ενώ οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό προσφέρονται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο και με τα πόδια.

Παραλία Αγία Θέκλα

Η Αγία Θέκλα βρίσκεται τρία χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της Αγίας Νάπας. Είναι μια μικρή παραλία που πήρε το όνομα της από ένα παλιό εκκλησάκι της περιοχής. Αυτή η παραλία με τη λεπτή, χρυσή άμμο έχει μήκος 300 μέτρα και πλάτος 25 μέτρα. Τα κύματα είναι μικρά αλλά υπάρχουν ναυαγοσώστες και ναυαγοσωστικός εξοπλισμός από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Παρέχεται η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και μπορείτε αν θέλετε να εξυπηρετηθείτε από ένα μικρό κατάστημα που βρίσκεται εκεί κοντά. Η παραλία βρίσκεται, σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Αγία Νάπα και μπορείτε να την προσεγγίσετε με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο ή και με τα πόδια.

Παραλία Γλυκύ Νερό

Η παραλία Γλυκύ Νερό βρίσκεται στην Αγία Νάπα. Η παραλία με τη ψιλή χρυσή άμμο έχει μήκος 250 μέτρα και πλάτος 40 μέτρα, ενώ τα κύματα της είναι μέτριας έντασης. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν προς ενοικίαση εξοπλισμός για σπορ και ξενοδοχεία. Οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό προσφέρονται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Στην παραλία φτάνετε εύκολα με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο και με τα πόδια.

Παραλία Καστέλλα Λάρνακα

Η παραλία Καστέλλα βρίσκεται κοντά στο καταφύγιο ψαράδων Ψαρολίμανο, στη Λάρνακα. Είναι μια μικρή παραλία με λεπτή σκούρα γκρίζα άμμο. Η θάλασσα είναι συνήθως ήρεμη και καθαρή και ενδείκνυται για όσους θέλουν να ηρεμίσουν. Έχει μήκος περίπου 400 μέτρα και το πλάτος κυμαίνεται από 20 μέχρι και 70 μέτρα. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη και ασφαλής με λεωφορείο, αυτοκίνητο ή με τα πόδια. Κοντά στο καταφύγιο ψαράδων υπάρχει κι ένας μικρός χώρος στάθμευσης για αυτοκίνητα. Η παραλία απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Λάρνακας. Η παραλία προσφέρει κι άλλες ανέσεις όπως τουαλέτες, αποδυτήρια, κρεβατάκια, ομπρέλες και πεπειραμένους ναυαγοσώστες με κατάλληλο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό και γνώσεις πρώτων βοηθειών. Πολύ κοντά στην παραλία υπάρχουν ακόμα πολλές ψαροταβέρνες, εστιατόρια, μαγαζιά για παγωτό και μικρά μπακάλικα.

Παραλία Κόλπος Κοραλλίων

Η παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων βρίσκεται στην Πέγεια. Είναι μια παραλία με άμμο και πολύ εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο αλλά και λεωφορείο. Θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προσφέρονται προς ενοικίαση και οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό προσφέρονται από τις 11:00 μέχρι τις 17:30.

Παραλία Νησί

Η παραλία Nissi Βeach βρίσκεται δύο χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Νάπας και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Έχει μήκος 600 μέτρα και πλάτος 40 μέτρα, είναι καλυμμένη από λεπτή χρυσή άμμο και καλά προστατευμένη από ανέμους με πολύ ήπια κύματα. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση, εστιατόρια, περίπτερα, καταστήματα και σχολή καταδύσεων, ενώ ναυαγοσώστες και ναυαγοσωστικός εξοπλισμός προσφέρονται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο και με τα πόδια.

Παραλία Νησί Μπέϊ

Η παραλία Nissi Bay βρίσκεται δύο χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Νάπας και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Διασχίζοντας τον κόλπο ακριβώς απέναντι υπάρχει ένα μικρό νησάκι που προσθέτει στην ομορφιά του τοπίου. Η παραλία έχει μήκος 300 μέτρα και πλάτος 40 μέτρα, είναι καλυμμένη με ψιλή χρυσή άμμο και είναι πολύ προστατευμένη από ανέμους, με αποτέλεσμα τα κύματα της να είναι πολύ μικρά. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν θαλάσσια σπορ, χώροι διαμονής προς ενοικίαση, εστιατόρια και περίπτερο, ενώ οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό προσφέρονται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο ή με τα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου