Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ


Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος απειλείται με εξαφάνιση επειδή οι πάγοι στην Ανταρκτική- από τους οποίους εξαρτάται η επιβίωσή του- λειώνουν σε πιο ταχείς ρυθμούς απ΄ ότι το πτηνό αυτό εξελίσσεται, ώστε να αποφύγει τον αφανισμό. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης, η οποία προβλέπει ότι έως το τέλος του αιώνα θα υπάρχουν μόνο 400 ζευγάρια αυτοκρατορικών πιγκουίνων σε αναπαραγωγική ηλικία, μια δραματική μείωση του πληθυσμού του είδους, αφού τη δεκαετία του ΄60 υπήρχαν 6.000 ζευγάρια.

«Προκειμένου να αποφύγουν τον αφανισμό , οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι θα πρέπει να μεταναστεύσουν ή να αλλάξουν τους ρυθμούς της ανάπτυξής τους», αναφέρεται στην έκθεση. «Βλέποντας όμως τους ρυθμούς των επιπτώσεων του φαινομλενου του θερμοκηπίου η εξέλιξη ή η μετανάστευση σε γρήγορους ρυθμούς αποκλείεται για ένα είδος που έχει επιβιώσει τόσο πολύ στο απομακρυσμένο νότιο άκρο του πλανήτη».


Για να συνεχίσουμε σε αυτό το blog την προσπάθεια ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου