Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κρέπα με καπνιστό σολομό

ΚΡΕΠΕΣ: 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 πρέζα αλάτι, 1 αυγό, 350 γραμμάρια γάλα,1 κουταλιά ηλιέλαιο. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΤΕ: 675 γραμμάρια άσπρο ψάρι (όποιο θέλετε), 1 φύλλο δάφνης, 5 κόκκους πιπέρι, 1/2 ματσάκι άνηθο, 600 γραμμάρια γάλα, 50 γραμμάρια καπνιστό σολομό, 50 γραμμάρια βούτυρο, 50 γραμμάρια αλεύρι, 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα, 1 κρόκο αυγού, αλάτι και πιπέρι.  ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε το ψάρι σε μία κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης, το πιπέρι και λίγο άνηθο. Προσθέτετε το γάλα και το σιγοβράζετε για 6 - 7 λεπτά. Στραγγίζετε το ζωμό και τον κρατάτε. Αφαιρείτε από το ψάρι τα κόκκαλα και τις πέτσες και κομματιάζετε τη σάρκα. Ψιλοκόβετε τον υπόλοιπο άνηθο και κόβετε το σολομό σε λωρίδες. Αναμειγνύετε το ψάρι, το σολομό και τον άνηθο. Ετοιμάζετε τις κρέπες, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά και τις αφήνετε να σταθούν μισή ώρα. Ετοιμάζετε και μπεσαμέλ με το ζωμό του ψαριού που κρατήσατε, το βούτυρο και το αλεύρι. Όταν η κρέμα πήξει, την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο, το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι. Σκεπαζετε τη μπεσαμέλ με διάφανη μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και τηγανίζετε τις κρέπες. Συνολικά τηγανίζετε 12 κρέπες, ενώ αλείφετε το τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο ανά τακτά διαστήματα. Βάζετε δύο κρέπες μαζί, τη μία πάνω στην άλλη. Αναμειγνύετε το μείγμα των θαλασσινών με το 1/4 από τη μπεσαμέλ, γεμίζετε τις κρέπες και τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος. Τις περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου