Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Τσιπούρα στο αλάτι

Συστατικά: 2-3 Τσιπούρες (όσες θέλει ο καθένας), Αλάτι Χοντρό, Θυμάρι ή Δενδρολίβανο, 1 Λεμόνι. Οδηγίες Μαγειρέματος: Καθαρίζουμε τα  ψάρια από τα λέπια και βγάζουμε τα εντόσθια. Αμέσως μετά τα πλένουμε πολύ καλά με νερό. Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο να είναι σε μήκος μεγαλύτερο από το ψάρι μας και βάζουμε μια στρώση χοντρό αλάτι (να είναι αρκετό) πάνω σε αυτό. Ρίχνουμε πάνω από το αλάτι, θυμάρι η δενδρολίβανο και τοποθετούμε πάνω στο αλάτι το ψάρι, αφού έχουμε βάλει στην κοιλιά του μια φετούλα λεμόνι. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω στο ψάρι θυμάρι και μετά πάλι χοντρό αλάτι. Φροντίζουμε ώστε το ψάρι να έχει καλυφτεί από το αλάτι κι γι'αυτό το πατάμε λίγο με το αλάτι και μετά το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ψάρια. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και βγάζουμε το αλάτι το οποίο έχει γίνει σαν κρούστα. Οπότε μπορούμε να το "σπάσουμε" με ένα μαχαιράκι και το υπόλοιπο ψάρι το καθαρίζουμε με χαρτοπετσέτα ώστε να φύγει το πολύ αλάτι. Με τον τρόπο αυτό το ψάρι μας είναι ζουμερό αφού έχει όλα τα ζουμιά του και επίσης δε μυρίζει ο φούρνος και το σπίτι. Συνοδεύεται με ρυζάκι ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου