Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Σούσι

Συνταγή για 4 άτομα: 500 γρ φρέσκος σολομός (φιλέτο χωρίς κόκαλα)
1 φλιτζάνι σόγια σως
2 κουταλιές της σούπας πάστα ουασάμπι (καυτερή πάστα από τη ρίζα ενός ιαπωνικού φυτού, θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
4 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τουρσί
Εκτέλεση:  Κόψτε το ψάρι σε πολύ μικρές μπουκίτσες. Βάλτε τις σε ένα μπολ και περιχύστε με τη σόγια σος. Αφήστε για περίπου 20-25 λεπτά το ψάρι μέσα στη σόγια σος. Στη συνέχεια στραγγίστε και βάλτε τις μπουκίτσες του ψαριού σε 4 μικρά μπολάκια.
Σερβίρετε βάζοντας στο κάθε μπολάκι λίγο ουασάμπι και 1 κουταλιά τζίντζερ τουρσί. Συνοδέψτε με ένα μπολάκι με σόγια σως. 
Χρήσιμο: Τα ωμά ψάρια είναι καλύτερα για τη διατροφή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου